hd movies

Over Con Amore

In 1912 opgericht als Christelijke Oratoriumvereniging, staat Con Amore open voor ieder die van zingen houdt en belangstelling heeft voor de klassieke muziek.

Het repertoire bestaat uit de klassieke oratoria en andere grote koorwerken.

Het koor is divers van samenstelling met ervaren en beginnende zangers, jongere en oudere leden. Onder leiding van onze dirigent Bernhard Touwen werken wij intensief aan kwaliteit en vorming van de zangstem en aan steeds betere uitvoeringen. De vereniging bestaat uit ongeveer 80 leden; daarnaast doen er bij het elk project een aantal projectzangers mee.

Zing Mee!

Enthousiaste zangers zijn van harte welkom! Loop binnen en zing een repetitieavond gratis mee of vraag naar meer informatie via het contactformulier. Wil je liever alleen meedoen voor het aanstaande concert, geef je dan op als projectzanger.

Wanneer je besloten hebt dat je bij Con Amore wil zingen, wordt er een stemtest ingepland met de dirigent. De repetities zijn op donderdagavond van 19:45 tot 22:00 uur, in de Regenboogkerk, Watermolen 1, 2317 ST Leiden. De contributie bedraagt € 27,00 per maand voor vaste leden. Voor projectzangers wordt de prijs per project vastgesteld.

Projecten van Con Amore

“Petite Messe Solennelle”

Ein Deutsches Requiem 8-10 Pieterskerk

In het najaar 2020 stond Rossini’s Petite Messe Solennelle al eens op het programma van Con Amore maar helaas kon dat toen niet doorgaan. Daarom is op 14 oktober 2023 de herkansing van dit concert in de Marekerk te Leiden met vier solisten met begeleiding van piano en harmonium.

“Johannes-Passion”

Con Amore is tot en met maart onder leiding van onze dirigent Bernhard Touwen aan het repeteren voor de uitvoering van de Johannes-Passion. De uitvoering wordt op 1 april gegeven in de Marekerk met 6 solisten en orkestbegeleiding.

Ein Deutsches Requiem 8-10 Pieterskerk

“Ein Deutsches Requiem”

Op zaterdag 8 oktober zal Con Amore weer een groot concert geven in de Pieterskerk. Onder leiding van dirigent Bernhard Touwen zullen circa 120 zangers samen met Concerto Brabant de Akademische Festouvertüre en Ein Deutsches Requiem van Johannes Brahms uitvoeren. De solisten zijn sopraan Xueli Zhou, en bariton Szymon Raczkowski.

Ein Deutsches Requiem 8-10 Pieterskerk

Viva Vivaldi!

Na bijna 2 jaar geen concert meer gegeven te hebben is Con Amore weer terug op het concertpodium met drie stukken van Antonio Vivaldi: Het Gloria in D RV598, het Magnificat RV 610 en het Dixit Dominus RV 595. De sprankelende muziek van Vivaldi breng u even in Italiaanse sferen. De concertlocatie is de Marekerk in Leiden, de concertdatum 20 november 2021 en de aanvang is 20.00 uur. Deuren van de kerk gaan om 19.15 uur open. Kaarten te bestellen via de website, bij de leden en op de concert dag aan de kassa. Wij zijn verplicht uw coronapas te controleren.

J.S. Bach “Magnificat” en “Weihnachtsoratorium”

Op 10 december 2016 zong Con Amore het Magnificat en Weihnachtsoratorium J.S. Bach in de Pieterskerk.

Ik heb genoten van het concert van Con Amore. Er is geen twijfel over. Het koor kan dat soort grote werken (het Magnificat en delen uit het Weihnachtsoratorium) en de confrontatie met de prachtige Pieterskerk makkelijk aan. Bernhard durft het aan de lat hoog te leggen. Qua repertoirekeus, maar ook wat betreft het niveau van de uitvoering. Dat betekent toch dat er hard gewerkt moet worden voordat het resultaat Pieterskerk-waardig is. De Pieterskerk is veeleisend. Koor, solisten en orkest moeten de akoestiek verkennen en uitbuiten. Iedereen moet stralend en gretig zijn en zich helemaal geven. Bach had wel een religieuze bedoeling met al zijn composities: de ere Gods; dat gaf verticale transcendentie. Het Weihnachtsoratorium en het Magnificat gaan over het kerstgebeuren: de aankondiging, de geboorte van Jezus en de beleving van Maria. Wij, 21e eeuwers zoeken naar een nieuwe interpretatie van dat idee. Hoe doen we dat, nu in 2016? Niet iedereen gelooft meer in God, maar wel in Bach. Zoeken we horizontale transcendentie?   Mij hielp het concert van Con Amore me voor te bereiden op Kerst. De kerstgedachte kwam bij mij binnen, zogezegd! Een prachtig concert dus; het publiek was dankbaar!

Pieter C. Schoonenboom

Ik vond het concert niet onder doen voor een professioneel koor! Ook de solisten vond ik erg mooi. Alleen de Duitse vertaling in het programmaboekje kan nog hier en daar bijgespijkerd worden  Jullie verdienen een volle zaal! Een zeer tevreden en gelukkige toehoorder.

Leon Boting

Ik vond het concert niet onder doen voor een professioneel koor! Ook de solisten vond ik erg mooi. Alleen de Duitse vertaling in het programmaboekje kan nog hier en daar bijgespijkerd worden  Jullie verdienen een volle zaal! Een zeer tevreden en gelukkige toehoorder.

Leon Boting

Beste mensen van het concert ik vond het heel mooi wat jullie speelde en ik speel ook zelf viool en Juliea speelt bij ons ook viool in de kerk.  Groetjes Maartje Zewuster.

Maartje Zewuster

len kagamine masturbate. 3gp sex