Over Con Amore

Het koor is een diverse groep, bestaande uit zowel ervaren als beginnende zangers, jongere en oudere leden. Onder de deskundige leiding van dirigent Bernhard Touwen streven we naar de voortdurende verbetering van onze zangkwaliteit en uitvoeringen. Onze vereniging telt ongeveer 80 leden, en bij elk project sluiten zich ook enkele projectzangers aan.

Het voornaamste doel van onze vereniging is het bevorderen en verfijnen van koorzang, en het uitvoeren van klassieke koorstukken op hoog niveau, met als streven het behoud van amateurmuziekbeoefening en het levendig houden van ons cultureel erfgoed. Dit bereiken we door wekelijks gezamenlijk te repeteren, begeleid door een professionele dirigent.

Daarnaast organiseren we concerten en uitvoeringen, waarbij we vaak samenwerken met professionele solisten en instrumentale begeleiding om onze doelen te verwezenlijken.

Onze dirigent

In resp. 1994 en 1996 behaalde Bernhard Touwen zijn pianodiploma’s Docerend Musicus en Uitvoerend Musicus aan het Rotterdams Conservatorium bij Aquiles Delle Vigne. Als pianist begeleidt hij koren en zangers en treedt hij ook solistisch op.

Met sopraan Heleen Koele vormt hij een vast duo. Ze leggen zich toe op de liedkunst in zijn meest authentieke en pure vorm, waarbij de interactie en muzikale communicatie met het publiek het belangrijkste uitgangspunt is.

Ook vormt Bernhard met de Russische pianiste Julia Achkinazy een pianoduo. Na enkele kleinere optredens heeft hun eerste grote optreden plaatsgevonden op 20 april 2013 in de grote zaal van het Isalatheater in Capelle aan den IJssel. Op 11 augustus traden ze op in St.Petersburg, Rusland.

Na zijn pianostudie heeft Bernhard zich verder bekwaamd als dirigent. In 2000 sloot hij zijn 2e fase studie zeer succesvol af. Bernhard heeft vele werken voor koor en orkest gedirigeerd waaronder het Requiem op. 60 van Rheinberger (Nederlandse premiere) de grote missen, Die Schöpfung, Stabat Mater en Die sieben letzte Worte van Haydn, de Messiah van Händel, Litanieën, Vesperae, het Requiem en Davidde Penitente van Mozart, de Mis in C van Beethoven, het zelden uitgevoerde maar magistrale, grootse oratorium Moses van Bruch, Lauda Sion, het Lobgesang en de Elias van Mendelssohn, de Psalmensymfonie van Strawinsky, Ein Deutsches Requiem, het Schicksalslied en de Altrhapsodie van Brahms, Requiem van Duruflé, Miserere van Rossini, Kullervo van Sibelius, de Johannes- en Matthäus Passion en het Weihnachts- en Osteroratorium van Bach.

Sinds 2008 is Bernhard artistiek leider en vaste chefdirigent van het kamerorkest Concerto Brabant; hiermee voert hij jaarlijks meerdere programma’s uit.

In december 2009 debuteerde Bernhard bij het Nederlands Kamerkoor en het Combattimento Consort. Met dit wereldberoemde gezelschap dirigeerde hij een zeer geslaagde uitvoering vanhet integrale Weihnachtsoratorium in een uitverkochte Grote Kerk te Naarden. “Een opmerkelijke prestatie”, aldus Dagblad Trouw.

In juni 2013 werd Bernhard geselecteerd om een belangrijke internationale dirigentenmasterclass te volgen o.l.v. de beroemde pedagoog Jorma Panula met het Janaček Philharmonic Orchestra. Hij maakte daar grote indruk met zijn interpretatie van o.a. Janačeks Taras Bulba en Brahms’ Tragische Ouverture. Zijn interpretaties van zowel de barokke werken als de romantische werken worden alom geprezen. Recentelijk ontlokte zijn uitvoering van de 40e symfonie van Mozart veel enthousiaste reacties, evenals dat het geval was bij de even feestelijk als intense uitvoering van de Messiah van Händel. In 2017 dirigeerde hij het Requiem van Verdi evenals de Mariavespers van Monteverdi met groot succes.

Concerten

Bekijk hier waar en wanneer wij optreden

Over ons

Over het koor, geschiedenis en onze dirigent

Steun ons

Steun ons als vrienden of sponsor