“Magnificat” en “Weihnachtsoratorium”

J.S. Bach “Magnificat” en “Weihnachtsoratorium”

Ik heb genoten van het concert van Con Amore. Er is geen twijfel over. Het koor kan dat soort grote werken (het Magnificat en delen uit het Weihnachtsoratorium) en de confrontatie met de prachtige Pieterskerk makkelijk aan. Bernhard durft het aan de lat hoog te leggen. Qua repertoirekeus, maar ook wat betreft het niveau van de uitvoering. Dat betekent toch dat er hard gewerkt moet worden voordat het resultaat Pieterskerk-waardig is. De Pieterskerk is veeleisend. Koor, solisten en orkest moeten de akoestiek verkennen en uitbuiten. Iedereen moet stralend en gretig zijn en zich helemaal geven. Bach had wel een religieuze bedoeling met al zijn composities: de ere Gods; dat gaf verticale transcendentie. Het Weihnachtsoratorium en het Magnificat gaan over het kerstgebeuren: de aankondiging, de geboorte van Jezus en de beleving van Maria. Wij, 21e eeuwers zoeken naar een nieuwe interpretatie van dat idee. Hoe doen we dat, nu in 2016? Niet iedereen gelooft meer in God, maar wel in Bach. Zoeken we horizontale transcendentie?   Mij hielp het concert van Con Amore me voor te bereiden op Kerst. De kerstgedachte kwam bij mij binnen, zogezegd! Een prachtig concert dus; het publiek was dankbaar!

Pieter C. Schoonenboom

Beste mensen van het concert ik vond het heel mooi wat jullie speelde en ik speel ook zelf viool en Juliea speelt bij ons ook viool in de kerk.  

Maartje Zewuster

Ik vond het concert niet onder doen voor een professioneel koor! Ook de solisten vond ik erg mooi. Alleen de Duitse vertaling in het programmaboekje kan nog hier en daar bijgespijkerd worden  Jullie verdienen een volle zaal! Een zeer tevreden en gelukkige toehoorder.

Leon Boting

Concerten

Bekijk hier waar en wanneer wij optreden

Over ons

Over het koor, geschiedenis en onze dirigent

Steun ons

Steun ons als vrienden of sponsor