Voor de projectleden

Informatie voor projectleden 2019

Hieronder de activiteiten van Con Amore waarvoor projectleden zich kunnen inschrijven:

 

 

 

Info Scratch oefenavonden:

Op donderdagavond 24, 31 januari en 7 februari organiseert Con Amore, voor deelnemers aan de Messiah scratch in de Leidse Pieterskerk, oefenavonden om je wat meer zeker te voelen tijdens de scratchdag. Deze oefenavonden zijn van 19.30 – 20.30 uur in de Vredeskerk aan de Van Vollenhovenkade 24 in Leiden. Opgeven voor de oefenavonden kan via info@con-amore.nl De kosten voor deze avonden zijn €15,00. Hieronder de brief die alle aanmelders hebben ontvangen.

Beste Messiah-scratch-ers,

 

We zijn blij verrast met het grote aantal aanmeldingen voor de Messiah-oefenklas.  Met meer dan 50 deelnemers zouden de oefenavonden zomaar tot een pre-scratch stemming kunnen leiden!

Onze dirigent stelt zich voor om de volgende delen op die avonden voor te bereiden:

  • 24 januari: 7 (And he shall purify) – 12 (For unto us a child is born) – 21 (His yoke is easy)
  • 31 januari: 22 (Behold the lamb of God) – 26 (All we like sheep) – 28 (He trusted in God)
  • 7 februari: 39 (Their sound is gone out) – 51 (But thanks be to God)  – 53 (Worthy-Blessing-Amen)

(vlgs. Novello-indeling , zie hierna)

Jullie worden hartelijk uitgenodigd deze delen tevoren al door te nemen. Bijvoorbeeld met behulp van de oefenfiles van choralianet:  http://www.choralia.net/hn03mp3/hn03mp3en.htm

 

Om alles in goede banen te leiden en de repetities goed voor te bereiden vragen we jullie verder het volgende:

  1. Niet iedereen heeft zijn stemsoort aangegeven, wil je dat alsnog (of nog eens) doen met een antwoord op deze mail?
  2. Wil je je bij binnenkomst in de Vredeskerk melden als scratch-deelnemer? We houden de aanwezigheid bij.
  3. Wij bieden aan om na de pauze mee te blijven zingen met The Crucifixion van John Stainer.  Laat het ons weten als je daar voor voelt, let wel, wij hebben daarvoor geen partituren beschikbaar!
  4. Wij gaan ervan uit dat jullie over je eigen Messiah-partituur beschikken, deze zijn niet voorhanden.   Om discussie en verwarring te voorkomen: de Novello-editie is leidend voor wat betreft de koorstukaanduidingen, maatnummers en  muzikale interpretatie. Bijgevoegd een omnummerings tabel voor de uitgaven van Peters, Novello en Bärenreiter.
  5. Koffie en thee worden in de pauze tegen een vergoeding € 1,50 uitgeschonken; rond de Vredeskerk geldt tot 19.30u betaald parkeerregiem, een parkeerautomaat staat op de hoek van de Van Vollenhovenkade en de Burggravenlaan.
  6. Betaling  van de bijdrage van € 15,- ontvangen we, in plaats van contant,  graag vooraf op rekening IBAN: NL06INGB0000552424 van COV Con Amore onder vermelding van : deelnemer  (naam) scratchklas Messiah,

We rekenen vanzelfsprekend op jullie medewerking en kijken met jullie uit naar productieve maar vooral ook fijne Messiah-oefenuurtjes,

Graag tot de 24e,

 

met vriendelijke groet,

 

Wim Griffioen

 

 

 

 

The Crucifixion.

Op vrijdag 29 maart 2019 geven wij een concert in de Marekerk. Uitgevoerd wordt dan o.a. The Crucifixion van John Stainer en het Te Deum & Benedictus op 34 van Edward Elgar. Wij starten op donderdag 10 januari 2019 april 2018 met de repetities. Wij zingen The Crucifixion en uit de Novello uitgave. Peters of een andere uitgave is ook toegestaan maar voor de maatvoering, tempoaanwijzingen ed.is de Novello leadend. Dit ter voorkoming van discussies hierover tijdens de repetitie.

 

Het Weihnachtsoratorium van Bach en het Dixit Dominus RV 594 van Vivaldi.

Op donderdag 12 december 2019 geven wij een concert in de Pieterskerk. Uitgevoerd wordt dan 4 cantates van het Weihnachtsoratorium (cantate 1, 2, 3 en 6) en het Dixit Dominus RV 594 van Vivaldi.Wij starten op donderdag 11 april 2019 met de repetities. Wij zingen Het Weihnachtsoratorium uit de Barenreiter uitgave.Peters of een andere uitgave is ook toegestaan maar voor de maatvoering, tempoaanwijzingen ed.is de Barenreiter leadend. Dit ter voorkoming van discussies hierover tijdens de repetitie.

 

U kunt zich hiervoor als projectlid aanmelden

 

Van projectleden verwachten we dat ze redelijk van blad kunnen zingen en thuis studeren; en dat ze de gehele oefenperiode meedoen. De studiezaterdag en de generale repetitie zijn verplicht. De wekelijkse repetitie is op donderdag van 19:45 – 22:00 uur in de Vredeskerk, Leiden, Van Vollenhovenkade 24. Een stemtest behoort tot de aanmeldingsprocedure.

Contributieprijs is € 23,00 per maand hierop wordt de projectprijs afgestemd.

IBAN nr: NL 06 INGB 0000 55 2424